На Поліссі відкрили сучасну ПЛР-лабораторію за майже 7 млн гривень

834 0

Ми у соцмережах:

На Поліссі відкрили сучасну ПЛР-лабораторію за майже 7 млн гривень

У Вараській багатопрофільній лікарні запрацював сучасний ПЛР-відділ лабораторії. Окрім коронавірусу, тут діагностуватимуть й інші інфекційні хвороби.

 Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Лабораторний комплекс, вартістю майже 2 млн грн, придбали за кошти Рівненської АЕС, а Вараська міська громада спрямувала понад 5 млн грн на ремонт, облаштування приміщення та допоміжне обладнання. «Колектив Рівненської АЕС переконаний, що медичне забезпечення має бути на високому рівні. Тому ми, не вагаючись, підтримали ініціативу генерального директора щодо придбання сучасного обладнання», - розповів голова первинної профспілкової організації ВП «Рівненська АЕС» Іван Мельник.

Як розповіла директорка лікарні Тетяна Латишенко, паралельно з придбанням обладнання та облаштуванням приміщення, було проведено навчання лікаря-бактеріолога для забезпечення цієї лабораторії кваліфікованим персоналом.

Площа ПЛР-лабораторії становить 113 квадратів. Наразі вже підготовлено 3 фахівці для роботи - лікар-бактеріолог, лаборант та молодша медична сестра. Вони зможуть проводити до 70 досліджень за зміну.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також