На РАЕС проводиться комплекс заходів щодо запобігання виникненню пожеж

289 0

Ми у соцмережах:

На РАЕС проводиться комплекс заходів щодо запобігання виникненню пожеж

На Рівненській АЕС триває підготовка до осінньо-зимового періоду. Для надійної роботи енергоблоків в цей період на підприємстві вживаються додаткові заходи з посилення пожежної безпеки.

Для запобігання виникненню пожеж та оперативного реагування на них під час несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду в ході експлуатаційних нарад на РАЕС розглядаються питання протипожежного захисту в структурних підрозділах та низка додаткових протипожежних заходів.

За словами начальника відділу пожежної безпеки РАЕС Миколи Шимка, здійснено додаткові перевірки стану пожежної безпеки об’єктів електростанції, під час яких увагу закцентували на справності систем виявлення і гасіння пожеж, пожежної техніки, внутрішнього і зовнішнього водопроводу, інших джерел водопостачання, резервних джерел електроживлення, вентиляції і систем протидимного захисту, теплових мереж. Також перевірено на відповідність вимогам правил пожежної безпеки шляхи евакуації, силові та освітлювальні електромережі, поновлено наочну протипожежну агітацію. Згідно з графіком проводяться протипожежні тренування персоналу і пожежно-рятувальних підрозділів з відпрацюванням тактичних прийомів, практичних навичок гасіння пожеж в умовах низьких температур із застосуванням первинних засобів пожежогасіння і засобів індивідуального захисту персоналу. За підсумками організованих заходів на РАЕС відбудеться засідання пожежно-технічної комісії.

— Комплекс заходів із запобігання виникненню пожеж виконується для забезпечення сталої роботи РАЕС із виробництва електричної та теплової енергії. Адже ми повинні ефективно підготувати об’єкти підприємства до безаварійної роботи в період несення максимальних навантажень, — зазначив Микола Шимко.

Юлія ВЕРБА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також