На РАЕС завершується ремонт енергоблоку №1

1366 0

Ми у соцмережах:

На РАЕС завершується ремонт енергоблоку №1

На енергоблоці №1 РАЕС триває 34-а доба планово-попереджувального ремонту, який розрахований на 39 календарних діб.

авершено ремонт обладнання енергоблоку. Виконано прокрутку електродвигунів насосних та вентиляційних агрегатів на холостому ходу, завершуються прокрутки під навантаженням.

Електричні машини енергоблоку №1 є ветеранами технологічного процесу РАЕС, тож усунення виявлених під час планового ремонту дефектів потребує кваліфікації рівня конструкторів заводів-виробників обладнання. Проте, завдяки професіоналізму фахівців цеху з ремонту електротехнічного устаткування , служби головного технолога, цеху підготовки виробництва енергоремонтного підрозділу  РАЕС якісно та у встановлені терміни виконано ряд понадрегламентних робіт. Також з метою підвищення надійності експлуатації циркуляційних насосів блочної насосної станції та насосів градирень енергоблоків №1 та №2 проводиться заміна обмоток статорів електродвигунів 6 кВ насосів. Роботи розраховані на період з 2010 по 2020 роки, на даний час виконано 70%.

На турбогенераторі ТГ-1 замінено контактні кільця ротора, після чого він був прокручений на холостому ходу з випробуванням всіх задіяних в роботі систем та каналів. Прокрутку систем та турбоагрегату виконано без зауважень, генератор підготовлено до чергової синхронізації із мережею. Роботи із середнього ремонту турбогенератора ТГ-2 також на завершальному етапі, проводяться високовольтні випробування та вимірювання з подальшим збиранням ущільнення вала генератора і випробуванням систем генератора.

Рівненська АЕС вже отримала дозвіл Держатомрегулювання України на виведення реакторної установки енергоблоку №1 на мінімальний контрольований рівень потужності. Наразі розпочато операції за програмою пуску блоку.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також