На ремонт страховки не вистачає

2779 0

Ми у соцмережах:

На ремонт страховки не вистачає

Вже майже два місяці ходжу по колу, а вирішення своєї проблеми не бачу. 20 січня 2006 року я придбала у фірмі «Вік-Експо» новий автомобіль «SKODA FABIA elegance». Автомобіль купувала в кредит через ВАТ «Державний ощадний банк України», і обов’язковою вимогою банку було застрахувати його на, так зване повне КАСКО. В кредитному відділі мені порекомендували страхову компанію «Інвестсервіс», одразу в банк прийшов представник цієї компанії. Оформили все швидко, страхування авто коштувало мені 3800 гривень. Цю суму я частинами сповна виплатила упродовж року і була впевнена, що й страхова компанія у разі необхідності оперативно виконає свої зобов’язання.

Вже майже два місяці ходжу по колу, а вирішення своєї проблеми не бачу. 20 січня 2006 року я придбала у фірмі «Вік-Експо» новий автомобіль «SKODA FABIA elegance». Автомобіль купувала в кредит через ВАТ «Державний ощадний банк України», і обов’язковою вимогою банку було застрахувати його на, так зване повне КАСКО. В кредитному відділі мені порекомендували страхову компанію «Інвестсервіс», одразу в банк прийшов представник цієї компанії. Оформили все швидко, страхування авто коштувало мені 3800 гривень. Цю суму я частинами сповна виплатила упродовж року і була впевнена, що й страхова компанія у разі необхідності оперативно виконає свої зобов’язання. П’ятого січня цього року я потрапила в дорожньо-транспортну пригоду в Рівному, були пошкоджені передній бампер і задні праві дверцята мого авто. Я одразу по телефону провідомила про це страхову компанію. Дев’ятого січня мою заяву прийняли, автомобіль сфотографували. Водночас, оскільки автомобіль перебував на гарантії та обслуговуванні у фірмі «Вік-Експо», я взяла в ній рахунок на ремонт — вийшло 6422 гривні. Однак компанія-страховик почала доводити, що ця сума завищена. Тоді я звернулася до іншої фірми і взяла там рахунок на ремонт авто — сума практично не відрізнялася. Компанія-страховик знову не погоджується і сама призначає «незалежних» експертів. «Незалежних», бо в них і ззовні, і всередині офісу реклама фірми «Інвестсервіс». Вже за їхньою оцінкою я шостого березня нарешті отримала відшкодування на ремонт, всього... 784 гривні. Маю намір звернутися до суду, щоб довести, що компанія-страховик порушила кілька пунктів укладеного зі мною договору.

Анжела ДУБИНЕЦЬКА, м. Рівне.
Ярослава Роман, директор філії ЗАТ «Інвестсервіс»: — Чотири роки працює наша філія в Рівному і жодних нарікань від клієнтів ми не мали. Були лише подяки за оперативну роботу, краще ставлення до людей у порівнянні з іншими страховими компаніями. Ми й пані Дубинецькій пішли назустріч, річний страховий платіж розбили на чотири частини. Вона й ці суми сплачувала нерегулярно, скажімо, мала внести один з платежів до 22 квітня — заплатила 10 травня, той, що до 22 липня, заплатила лише 29 листопада, останній — не 22 жовтня, а 25 грудня. Тепер цей страхувальник нас ще й безпідставно звинувачує. Коли пані Дубинецька звернулася до нас після ДТП, на одних з дверцят її авто була лише невелика подряпина, а також пошкоджений бампер. Рахунок ж на ремонт вона привезла просто нереальний. Втім, пакет документів про відшкодування збитків за даний автомобіль було направлено в головний офіс страхової компанії у Київ. Але спеціалісти департаменту врегулювання збитків, розглянувши документи, визнали, що сума заявленого відшкодування завищена. Тому ми й залучили до оцінки незалежних експертів з рівенського ПП «Експерт-Сервіс-Альфа». Вони порахували, що на ремонт авто потрібно не більш як 1650 гривень. Від цієї суми й обраховували суму страхового відшкодування. Тобто згідно з договором, відняли від неї франшизу — 1% від вартості авто, а саме 774,7 грн. і визначили, скільки слід виплатити п. Дубинецькій. З головного офісу на адресу нашої філії надійшло розпорядження про виплату, ми повідомили про це страхувальника. Ми діяли у повній відповідності до встановленого порядку виплат відшкодувань нашою страховою компанією і жодних порушень не допустили.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також