На ринок прийшли ті, кому в супермаркетах дорого, і «громадяни ДНР» (ФОТО)

6132 0

Ми у соцмережах:

На ринок прийшли ті, кому в супермаркетах дорого, і «громадяни ДНР» (ФОТО)

На центральному продуктовому ринку торгівля не кипить, а ледве жевріє. В день виборів, у неділю, 22 листопада, чимало торговців вийшли, щоб спродати харчі. Дехто приїздить на ринок торгувати тільки по неділях. Але покупців – жменька.

Бачимо вивіску на магазині, де торгують технікою, про те, що там зачинено. Проте люди чомусь заходять у двері. Зайшли і поцікавилися, чому так. Адже торгувати дозволено лише продуктами.

-          У нас працює стіл видачі замовлень, зроблених по Інтернету, - запевнив продавець.

В такому ж режимі працює магазин «Ева», що знаходиться в колишньому торговому центрі «Пересопниця». У кав’ярні навпроти напої та тістечка продають лише «на виніс». Заходять по одному клієнту.

Прогулялися до ресторанчику, де торгують сидром і чебуреками біля валютного п’ятачка. Квіткарів немає. Як і людей. В «Сидрівні» готових чебуреків немає, смажать тільки під замовлення, треба чекати 5 – 6 хвилин.

Тим часом заходить чоловік. Він уперто вимагає, щоб його пустили до ресторану. Очевидно, не чув про карантин вихідного дня. Потім з’ясовується, чому.

-          Я вор в законе, только освободился. Хочу выпить наливки с Аллой и не могу понять, почему не пускают, - пояснює він і просить його не фотографувати.

Проте дозволяє сфотографувати його паспорт в «новом кожанном переплете». З гордістю розповідає, що цей паспорт видали йому на окупованій Донеччині в 2018 році.

На рядах, де раніше торгували квітами, подружжя рівнян, скупившись, ласує чебуреками. Кажуть, прийшли на ринок, бо чоловік увесь час працює, а дружина глядить двох дітей вдома.

-          Вирватися на ринок в будні – просто нереально для нас, - каже дружина. – Та й ціни на ринку на памперси і суміш дешевші.

По ринку бродять патрульні, перевіряючи, хто чим торгує. І хоча більшість торговців реалізовують продукти. Є й такі, які пробують продавати одяг. Правда, просять їх не фотографувати. Одна з продавчинь, яка відмовилася називати своє ім’я, каже:

-          Вийшла на свій страх і ризик. Правоохоронці поки не мали до мене претензій. А мені ж треба за щось жити.

Поряд продавчиня, що торгує бакалією, зауважує:

-          Дуже мало сьогодні людей, пусто. Обурюються ті, хто приїхав із сіл. Бо витратилися на бензин і думали скупитися не тільки продуктами, а й речами, одяг дітям в школу купити. А в нас -  локдаун.

Торговці в один голос кажуть, що це несправедливо. На власні очі, стверджують вони, бачили море машин під великими супермаркетами, як-от «Метро» і «Новус». Люди їдуть купувати харчі туди. Бо ж там можна заодно придбати й інші речі. А на ринку – лише продукти, хоч і дешевші і, можливо, свіжіші.

Дехто – прості люди з села. Кажуть, приїздять на ринок тільки по неділях, щоб вторгувати за свою картоплю і моркву хоч якусь копійку. В результаті їхатимуть назад з повними мішками.

-          З виборами така кількість людей навряд пов’язана, швидше через той карантин вихідного дня, - каже продавець в м’ясному павільйоні. – Хоча вчора, в суботу, було більше людей.

На питання, чи сама вже проголосувала, жінка каже, що обов’язково це зробить після роботи. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також