На Рівненщині 16 книг надрукують за бюджетні гроші

1578 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині 16 книг надрукують за бюджетні гроші

16 книг авторів Рівненщини матимуть фінансову підтримку з обласного бюджету.

Рішення прийняли під час засідання ради з питань видавничої справи під керівництвом заступниці голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

 

Прес-служба Рівненської ОДА повідомляє, що з обласного бюджету на друк книг виділили близько 200 тисяч гривень. З 15 квітня по 15 травня тривав конкурс, і всі охочі могли подати свої заявки на участь у ньому. При оцінці видань члени ради враховували такі критерії – актуальність книги, зміст та рівень підготовки видання, оригінальність дизайну, зміст та якість поліграфії.

- Напередодні засідання ми попросили керівників наших обласних бібліотек проаналізувати, яких книг не вистачає і в яких виданнях є потреба. Ці рекомендації ми враховували під час прийняття остаточного рішення, - розповіла Світлана Богатирчук-Кривко.

Найбільш схвальні відгуки отримали: літературно-краєзнавчий альманах Рівненщини «Погорина» та книга "Незаконнороджений» Дмитра Годуна.

Фінансове сприяння матимуть також шість дитячих видань: Валентини Люліч «Як зайченя сонечко шукало»,
Іванни Голуб «П’ять сонячних зайчиків»,  Ірини Рачковської «Казки на шафі», Марії Солтис-Смирнової «Звідки взялася новорічна коробочка?», Іванни Голуб «Матусині віршики», Тамари Бацмай «Сон і сом».

За бюджетні кошти також друкуватимуть книги: Мирослави Кирильчук «Чи_та_ти?!», Миколи Пшеничного «Цей світ – вертеп…»,  Олексія Городного «Я полюбив тебе не за красу», Юрія Берези «Чесне пенсіонерське», Тетяни Марцинюк «Забери мене в літо своє», Ірини Мельник «Повстанська ватра», Софії Шевчук «Постріл з минулого», редакційно-видавничого відділу РОУНБ «Книга Рівненщини 2018».

Після друку видання будуть безкоштовно передані для розповсюдження серед бібліотек Рівненської області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також