На Рівненщині 975 котелень готові до подачі тепла, але в оселях ще холодно

287 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині 975 котелень готові до подачі тепла, але в оселях ще холодно

Заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська взяла участь у всеукраїнському засіданні штабу з підготовки ЖКГ та енергетики до зими 2024-2025 в умовах воєнного стану.

Перший заступник міністра розвитку громад та територій України Василь Шкураков наголосив на важливості завершення підготовки до зими, підкресливши, що громади мають бути готові до надзвичайних ситуацій.

На засіданні розглянули ситуацію в регіонах, де ще не завершили встановлення когенераційних установок – систем, що допомагають забезпечити енергонезалежність у випадку відключень. Для таких населених пунктів були визначені конкретні завдання з прискорення їх впровадження.

- Рівненщина – на 100 відсотків готова до зими. 975 котелень та 84 центральні теплові пункти перебувають на стадії готовності до подачі тепла. Також для безперебійної роботи теплопостачальні підприємства забезпечені 92 генераторами, підприємства водопровідно-каналізаційного господарства – 141, - розповіла Людмила Шатковська про готовність області до холодів.

На сьогодні опалювальний період на Рівненщині розпочався у Вараші, яке отримує тепло від Рівненської АЕС. Також керівники громад приймають рішення про подачу тепла у лікарні. 

Нагадаємо, розпорядження про початок опалювального сезону приймають керівники громад, зважаючи на температурний режим. Головний критерій – якщо упродовж трьох діб середньодобова температура становитиме менше 8 градусів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також