На Рівненщині ажіотаж на заміну дитячих закордонних паспортів

762 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині ажіотаж на заміну дитячих закордонних паспортів

У міграційній службі Рівненщини за місяць виготовили понад сім тисяч ID-карток та закордонних паспортів.

Наразі спостерігається ажіотаж виготовлення закордонних документів для дітей, повідомили Суспільному в управлінні.

З початку року біометричних документів для жителів Рівненщини виготовили майже тридцять тисяч: це 14 411 ID-карток та 13 702 закордонних паспортів. Майже сім тисяч з них припали на квітень:

3 658 ID-карток;
3 583 закордонних паспортів.
У північних районах виготовляють більше ID-карток, аніж закордонних паспортів. Це пов'язано із більшою народжуваністю, розповіла речниця міграційної служби області Валентина Іванюк. Для прикладу, у колишньому Сарненському районі за місяць видали понад 400 карток, в Рокитнівському – понад 200.

"А ще в нас зараз "бум" виготовлення закордонних паспортів, половина з усієї кількості – це діти. Це пов'язано із тим, що чотири роки тому, – а паспорти дітям видаються на чотири роки, – дітям багато виготовили документів і тепер знову звернулись за виготовленням. Тому в нас зараз в міграційній службі зараз як дитсадок: працівники бавляться з дітьми і оформляють документи", – зазначила речниця.

Вона також уточнила, що закордонні паспорти найбільше оформляють жителі Рівного та Рівненського району.

Що відомо
У разі, коли паспорти старого зразка у вигляді книжки стають непридатними, українці мають змінити його на ID-картку. Міністерство юстиції пояснює, що робити, якщо людина не хоче її отримувати.
У відомстві нагадали, що якщо людині потрібно лише вклеїти фотографію у 25 чи 45 років, то необхідності змінювати паспорт немає. Втім, якщо пропустити 30-денний термін, який дається для вклеювання фото, у такому випадку паспорт вважається простроченим і потрібно отримати ID-картку. Однак, на період карантину цей термін скасували. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також