На Рівненщині батьки з вчителями перекривали дорогу, бо бояться, що школу закриють

1439 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині батьки з вчителями перекривали дорогу, бо бояться, що школу закриють

У селі Яринівка Сарненського району місцеві батьки з вчителями перекривали дорогу.

 Як повідомляють у соціальних мережах, люди пішли на такі радикальні кроки після інформації, що їхній навчальний заклад мають закрити.

Те, що сталося, обурило першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна:

- Це усе недопрацювання місцевої влади. Коли роблять серйозні кроки, то перед тим розмовляють з людьми. Хочу запевнити, що жодна школа на Рівненщині не буде закрита. Адже ми поважаємо вчителів. Дійсно, у державі йде процес оптимізації освітніх закладів, бо не може навчатися у школі всього 40 дітей. По-перше, така освіта неякісна, бо один вчитель може викладати кілька предметів. По-друге, вартість навчання одного учня у такій школі складає 30 тисяч гривень. Хоч у звичайній школі, де навчається 200 дітей, собівартість навчання учня становить 7 тисяч гривень.

Зараз у Яринівці навчається 108 учнів. Там відбудеться потрібна оптимізація, яка покращить якість навчання. Зміниться лише юридична назва школи, а в селі працюватиме філія. Тобто підрозділ школи. У філії навчатимуться ті ж учні та працюватимуть ті вчителі, що були до цього. Зміна юридичної особи освітнього закладу дасть можливість придбати шкільний автобус за державною програмою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також