На Рівненщині буде ще одна ОТГ

1697 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині буде ще одна  ОТГ

3 квітня Новаківський сільський голова Олексій Христянович видав розпорядження про утворення спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об'єднання у Каноницьку ОТГ.

Йдеться про об'єднання чотирьох громад Володимирецького району Рівненщини: Новаківської, Озерської, Кідрівської та Каноницької, повідомляє Рівненський центр розвитку місцевого самоврядування.

Така ініціатива виникла у громад після того, як Володимирецька селищна рада у 2018 році відмовилась створювати ОТГ із сусідніми селами.

Олексій Христянович в кінці січня ініціював створення сільської ОТГ. Його підтримали мешканці села та депутати Новаківської сільради, які в лютому 2019 року  на сесії надали згоду на таке об'єднання. Після цього у березні-квітні громадські обговорення та сесії сільрад відбулися у трьох сусідніх громадах, які теж підтримали таку пропозицію.

За словами радника з питань децентралізації Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайла Шелепа, Каноницька ОТГ може стати четвертою об'єднаною територіальною громадою, яка буде утворена у Володимирецькому районі у 2019 році.

«Нова ОТГ може нараховувати понад 6 тис осіб. Власні доходи загального фонду бюджету перспективної ОТГ становитимуть понад 4 млн. грн., а базова дотація - понад 7 млн грн», - розповів він.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також