На Рівненщині чоловік попросив посадити його до в'язниці, щоб не йти в ЗСУ

2381 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині чоловік попросив посадити його до в'язниці, щоб не йти в ЗСУ

Чоловік є учасником бойових дій та уже втікав зі служби.

У Рівненській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації, повідомляє ТСН. 

За даними Дубенського міськрайонного судусуду, чоловіка визнали придатним до служби в армії. У травні 2023 року він отримав повістку, проте категорично відмовився від мобілізації.

На суді чоловік пояснив, що він не хоче служити в армії через хвору матір. Він зазначив, що готовий сісти до в'язниці, лише б його не призвали до ЗСУ.

- Він не бажає виконувати військовий обов`язок і готовий відбувати реальний термін покарання замість перебування в армії, хоч при цьому матір залишиться сама. Він є учасником бойових дій, був судимий за самовільне залишення служби, відбув іспитовий строк і з 2016 року не служив та не буде. Просить призначити мінімальне покарання, - йдеться у матеріалах суду.

Чоловіка визнали винним за статтею 336 Кримінального Кодексу України  в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, та засудили до 3 років позбавлення волі. 


  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також