На Рівненщині чоловіки наловили раків майже на три тисячі гривень

2120 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині чоловіки наловили раків майже на три тисячі гривень

Четвертого серпня на Горині неподалік Бугрина Гощанського району працівники рибоохоронного патруля Рівненщини помітили двох місцевих жителів, які рибалили двома «климнями». Чоловікам вдалося зловити 111 раків на суму понад 2,8 тис. грн.

На рівнян склали протоколи про адміністративні правопорушення за частиною четвертою статті 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду Рівненської області для притягнення осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та знаряддя лову вилучили.

Загалом, у період з першого по сьоме серпня інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 21 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено чотири протоколи за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та 17 - за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП). Рівненський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення повідомляти за номером: (067) 540-53-90.

До слова, за порушення правил рибальства можуть притягувати не тільки до адмінвідповідальності, але й до кримінальної. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибальством, що завдало великої шкоди передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 КК України. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на термін до трьох років, з конфіскацією знарядь лову. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також