На Рівненщині діє «пошта Святого Миколая» для дітей, чиїх батьків забрала війна

602 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині діє «пошта Святого Миколая» для дітей, чиїх батьків забрала війна

Волонтери прийматимуть листи до кінця цього тижня. А потім передаватимуть дитячі бажання чарівникам-благодійникам, які готуватимуть подарунки.

Ці листи дуже зворушливі, розповідає працівниця КЗ «Ветеранський простір» Тетяна Ременюк.

Так, два братики, які втратили на війні тата, просять у Святого Миколая плитоноску і берці. А в листи вони повкладали малюнки, де зобразили військових із українськими прапорами.

А один хлопчик, який залишився сиротою і якого зараз доглядають бабуся з дідусем, написав, що в нього все є, а ось військовим потрібні теплі шкарпетки.

Другокласниця Злата розповіла, про свою сім’ю – маму та молодшого братика. І всі вони дуже сумують за татом, якому назавжди залишиться 34 роки. У них була традиція: спочатку тато подарував для доні самокат, потім – велосипед, а цьогоріч мав би бути скейт. Але тата більше нема. Загинув на війні…

- Цю акцію ми влаштовуємо для дітей загиблих, зниклих безвісти, полонених українських військових. І ці листи просто неймовірні. Вони проймають, від них починають котитися сльози. У цих дітей різні потреби. Хтось потребує планшет для дистанційного навчання, хтось хоче машинку на радіокеруванні. Але всі вони готові лишитися взагалі без подарунків, аби лише тата побачити… Так, до речі, каже і мій син, - розповідає Тетяна Ременюк. Для цієї категорії діток ми знайшли благодійників – представників діаспори з Канади. Вони, наскільки це можливо, готові виконати бажання, висловлені у листах. Єдине, що аби все встигнути до Дня Святого Миколая, для них потрібна ця інформація заздалегідь. Тим часом знаходяться й інші «чарівники», які готують подарунки для діток.

Отож листи ще приймають, повідомляє Рівненська ОВА. А щоб передати подарунки від Святого Миколая, для дітей планують влаштувати свято.Дитячі листи можна передавати координаторці проєкту Тетяні Ременюк (0968203550).  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також