Росія організувала «ботоферму», яка поширювала у рівненських соцмережах, що «все пропало»

1928 0

Ми у соцмережах:

Росія організувала «ботоферму», яка поширювала у рівненських соцмережах, що «все пропало»

Мешканець Рівненщини організував у себе вдома ботоферму, яку фінансували з Росії.

Як повідомляє обласне управління СБУ, ферма була створена за завданням російських спецслужб. Основне її призначення - диверсійна робота у соціальних мережах.

Керували її роботою з номера російського мобільного оператора по захищеному каналу зв’язку. Оплачували її «послуги» через криптообмінники, щоб зберегти анонімність відправника і отримувача коштів.

За завданням російського куратора мешканець Рівненщини змонтував апаратно-програмний комплекс і здійснював його технічну підтримку.

Обладнання дозволяло приховувати реальне джерело керування акаунтами у соціальних мережах і таким чином спотворювати соціальну думку з конкретними пропагандистськими цілями.

У ході обшуків за місцем мешкання організатора вилучено VoIP-шлюзи та понад 4 тисячі SIM-карток. Тривають слідчі дії щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Прокуратура області уточнила, що завдяки цій ботофермі здійснювалися й dos-атаки на підприємства Рівненщини.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також