На Рівненщині для хворих з коронавірусом передбачили 1500 ліжок в лікарнях

1756 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині для хворих з коронавірусом передбачили 1500 ліжок в лікарнях

З початку епідемії COVID-19 кількість ліжко-місць для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою збільшено у 3 рази.

 По це повідомив начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

«На початку епідемії на Рівненщині забезпечили 400 ліжко-місць, готових для прийому хворих на коронавірусну хворобу. На серпень для госпіталізації вже мали понад 800 ліжок. На сьогодні загальна кількість місць, які перепрофільовано, понад 1,5 тисяч», - зазначив Олег Вівсянник.

Наразі «ковідних» пацієнтів приймають 13 лікарень Рівненщини із загальною кількістю ліжко-місць понад тисячу. Заповненість ліжок COVID-хворими у цих закладах – 66%. У лікарнях знаходяться 696 хворих на COVID-19. У резерві ще 5 лікарень, готових прийняти хворих на COVID-19. Управління охорони здоров’я РОДА направило лист на МОЗ із пропозицією відкриття ще двох лікарень - Зарічненської ЦРЛ та Вараської лікарень.

«Ситуація змінюється щоденно. Сталих показників немає. А загалом у цих лікарнях з початку пандемії пролікували 4328 людей. Управління постійно проводить моніторинг ситуації з метою розподілу навантаження на медзаклади. Щоденно складаються нові маршрути для того, щоб всі могли отримати необхідну допомогу», - зазначає Олег Вівсянник.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також