На Рівненщині другий пік коронавірусу: в магазин не можна без маски, а на вулицю – без документів

15018 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині другий пік коронавірусу: в магазин не можна без маски, а на вулицю – без документів

Обласна влада констатує, що нехтування карантином на Рівненщині призвело до другого піку пандемії.

 Як розповів міський голова Рівного Володимир Хомко, це яскраво видно на прикладі міста:

- У нас ріст йшов з 27 березня, 13 травня був пік. Була зафіксована максимальна кількість хворих  – 281 людина. Після цього пішов спад, люди почали видужувати. Уже було в місті 210 хворих. Однак після послаблення карантину пройшов інкубаційний період, 12 червня був зафіксований новий максимум - 297 нових хворих. Це уже другий пік.


Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль уточнює, що Кабмін ввів посилення карантину в Україні. Адже послаблення карантину люди сприйняли як його відміну, тому почали один одного масово інфікувати.

Тепер не можна виходити на вулицю без документів, що посвідчують особу, бути в будь-якому громадському закладі та транспорті без маски заборонено.

Заборонена участь у масових заходах в кількості однієї особи на 5 м.кв. площі будівлі. Соціальна дистанція має складати 1,5 метри між учасниками.

Заборонена робота закладів громадського харчування, дозволена робота лише літніх майданчиків. Заборонена діяльність дитячих, оздоровчих та лікувальних закладів. 


- Нехтування правил карантину призвело до сумної статистики. У нас ситуація схожа до Бразилії та Ірану, де населення сприйняло послаблення карантину як його відміну. В цих країнах наступила потужна друга хвиля коронавірусу, - резюмував Віталій Коваль.

Як уточнив міський голова Володимир Хомко, легко пережили коронавірус країни, в яких населення згуртоване разом і владою. Однак у нас все навпаки. Більше того, з’явилися люди, які розповідають, що смертельно небезпечний коронавірус – це фейк та неправда.

Усіх порушників карантину каратинуть великими штрафами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також