На Рівненщині фермери не пускають іншу фірму збирати врожай

4013 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині фермери не пускають іншу фірму збирати врожай

У суботу, 18 липня, представники фермерського господарства не пускають техніку іншої фірми збирати свій врожай. Інцидент відбувається у Корецькому районі поблизу сіл Іванівка й Даничів.

Про це Суспільному стало відомо від представників господарства «Поліський стандарт».

Саме представники останнього напередодні, 17 липня, пікетували в Рівному Господарський суд. Люди обурювались ухвалою судді Романа Романюка від 14 липня, згідно з якою не можуть збирати, транспортувати та зберігати врожай із заставленої території.

Цією ухвалою суд частково задовольнив заяву підприємства "Цефей-Еко" із Житомирщини, яке намагається стягнути з «Поліського стандарту» заборгованість. Але опоненти називають ситуацію спробою рейдерського захоплення їхніх земель та врожаю.

18 липня зранку, за словами заступника виконавчого директора Юрія Власюка, збирати врожай ріпаку «Поліського стандарту» приїхало два комбайни опонентів та орієнтовно 15 осіб. З боку місцевих зібралось три десятка і люди продовжують прибувати.

"Ми їх блокуємо на ділянці Іванівка-Даничів. Поліції приїхало багато. Вони шукають якісь папери, ухвали. Це якесь беззаконня, на нашу думку. Ми будемо стояти до останнього, що ж нам лишається робити", – каже заступник виконавчого директора.

У пресслужбі поліції області Суспільному повідомили, що на місці інциденту присутні правоохоронці й забезпечують охорону публічного порядку та безпеки.

Відповідне відео з’явилося на сторінці rivne_1283 в Інстаграм.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також