На Рівненщині готуються до масштабних міжнародних навчань «Rescue Days Ukraine-2020»

989 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині готуються до масштабних міжнародних навчань «Rescue Days Ukraine-2020»

Понад 250 рятувальників із України, Польщі та інших країн візьмуть участь у других міжнародних змаганнях «Rescue Days Ukraine-2020».

Масштабні тренування розпочнуться 17 вересня – у День рятувальника та пройдуть на базі тренувального полігону аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС Рівненщини, що у селі Городище.

Україна вже вдруге прийматиме у себе навчання такого високого рівня, перші відбулися на Рівненщині у червні цього року. У змаганнях брали участь більше 150 рятувальників з усіх регіонів країни, а також представники Німеччини, Польщі, Австрії та Франції.

 

Щоб скоординувати усі дії та плани, до Рівного прибули менеджер з міжнародних продажів Weber-Hydraulik GmbH у Німеччині Томас Фолькель, керівник представництва Weber Rescue Systems у Республіці Польща Рафаль Менчинські, представники Weber Rescue Systems в Україні та ДСНС України.

Учасники робочої групи зустрілися із керівництвом ОДА та ГУ ДСНС області, оглянули територію тренувального полігону та визначили необхідну кількість навчальних локацій, де проходитимуть практичні відпрацювання та читатимуться теоретичні лекції.

«Змагання Rescue Days Ukraine, що вперше відбулися на Рівненщині цьогоріч, довели, що область готова до заходів такого рівня. У 2020 році навчання будуть ще потужніші, адже очікуємо вдвічі більше учасників. Тому наші дії мають бути чітко скоординовані», – відзначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін під час спілкування із представниками іноземних компаній.

Він наголосив, що область має чітку мету – зробити Рівне регіональним центром базування підрозділу авіації ДСНС, тому змагання такого рівня ще один крок до цього.

Головна мета змагань – набуття українськими рятувальниками практичного та теоретичного досвіду при ліквідації наслідків найрізноманітніших ДТП за допомогою найсучаснішого обладнання, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

Довідка. На регулярній основі навчання під патронатом фірми-виробника обладнання для рятувальників Weber-Hydraulik GmbH почали проводити у Німеччині 8 років тому, коли організатори Райнер Штубер та Бернард Обеймайр запросили рятувальників з усього світу опанувати сучасні методи порятунку із використанням відповідного обладнання, вивчити конструкції найновіших автомобілів та загалом обмінятися практичним досвідом з колегами з інших країн. В середньому, у навчаннях WEBER RESCUE DAYS щороку беруть участь рятувальники з 20-ти країн світу.

Як стверджують організатори, таке практичне поширення набутого досвіду дуже ефективне і, як пересвідчилися самі рятувальники, надає змогу застосовувати у повсякденній роботі найновіші методики рятування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також