На Рівненщині грипу ще немає

1754 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині грипу ще немає

Понад 2700 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) зафіксували лікарі на Рівненщині тільки за останній тиждень вересня. Серед них близько 60% — діти до 14 років. Однак жодного захворювання на грип, починаючи з червня цього року, медики ще не діагностували.

Понад 2700 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) зафіксували лікарі на Рівненщині тільки за останній тиждень вересня. Серед них близько 60% — діти до 14 років. Однак жодного захворювання на грип, починаючи з червня цього року, медики ще не діагностували. — Хоча період сезонного грипу вже розпочався, на епідемію ми очікуємо, як завжди, в січні-лютому, — говорить головний епідеміолог обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя. — Поки що, починаючи з середини серпня, зріс рівень захворювання на ГРВІ порівняно із липнем та першою половиною серпня цього року. Це пов’язано, в першу чергу, з початком навчального року. Проте ситуація не може не насторожити: стільки хворих ми маємо при тому, що вересень був теплим. Також слід враховувати, що тепер ми маємо справу не з одним видом грипу, як раніше, а з трьома: сезонним, пташиним та каліфорнійським, або ж свинячим. Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що захворювання на різні види грипу можуть накладатися одне на одне, що може спровокувати тяжкі ускладнення.

Дарина ГУЗЕНКОВА.

Довідка РВ З початку року станом на серпень в Рівненській області зафіксовано 96 281 випадок захворювань на ГРВІ і 6560 випадків на грип. Загалом щороку на Рівненщині на дану групу інфекцій хворіють близько 150 тис. чоловік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також