На Рівненщині хабарнику-рекордсмену присудили умовний термін

2508 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині хабарнику-рекордсмену присудили умовний термін

Рівненський районний суд виніс вирок колишньому сільському голові Обарова Івану Тимощуку, якого взяли на хабарі у 504 тисячі гривень.

 Про це повідомляє «Рівне 1» з посиланням на судовий реєстр.

Тоді у 2015 році працівники уже розформованого УБОЗу хвалилися, що це рекордна сума хабара на Рівненщини, із якою було затримано злочинця.

У грудні 2014 року громадянин звернувся до голови сільради стосовно виділення земельної ділянки. Під час однієї із зустрічей за порадою землевпорядника він передав голові сільради сувенірний корабель «Konfection» вартістю 1580 гривень. Під час цієї розмови обвинувачений запевнив, що може посприяти у виділенні ділянки на території сільської ради. При цьому назвав суму, що в розрахунку на одну сотку землі становить близько тисячі доларів.

Також обвинувачений запропонував посприяти у перенесенні ліній електропереда із земельної ділянки, та попросив за це 25 тисяч гривень. Однак, такі заходи ним не здійснювались, натомість ці послуги насправді коштували 12,5 тисячі гривень.

Зазначену суму у 504 тисячі гривень за затверджений проект землеустрою земельної ділянки площею 0, 24 га сільський голова отримав 17 березня 2015 року. Крім того за сприяння 10 % від суми хабара (тобто 50 тисяч гривень) отримав і підприємець-землевпорядник Тарас Якобчук. У той день Івана Тимощука було затримано.

Під час обшуку у Івана Тимощука вилучили картонну коробку з 16 патронами, які він зберігав у своєму службовому кабінеті.

Під час судових засідань обвинувачений визнав свою вину частково.

Суд виправдав Івана Тимощука за обвинуваченням стосовно незаконного поводження зі зброєю. Натомість засудив до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство (ч. 4 ст. 190 КК України).

Тарасу Якобчуку присудили три роки позбавлення волі (за ч. 1 ст. 190 КК України).

У той же час суд звільнив обвинувачених від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на три та два роки відповідно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також