На Рівненщині хочуть утворити чотири райони замість 16

3712 0

Ми у соцмережах:

фото пресслужби Рівненської ОДА

Нову модель адміністративно-територіального устрою Рівненщини пропонують експерти Центру політико-правових реформ. Замість 16 районів радять створити Дубровицький, Дубенський, Рівненський та Сарненський.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА. Візити експертів до областей здійснюються в рамках проекту «Підготовка та громадське обговорення обґрунтованої пропозиції нового районного (повітового) поділу всіх областей в рамках реформи місцевого самоврядування України» та завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії.

Науковець Інституту регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України Петро Жук розповів:

– У проектованому Сарненському районі значна кількість населених пунктів буде надмірно відділеною від його центру. Тому необхідно виокремити ще один район – четвертий. Це Дубровицький. Сюди увійдуть Зарічненський, Володимирецький, Дубровицький райони та місто Вараш. Такий варіант згладить надмірне укрупнення, що передбачене методикою Міністерства.

Директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий розповів, що нині в області створено 46 громад. За пропозиціями Міністерства на Рівненщині має бути 38 ОТГ. Таким чином, вже є певні розбіжності. Саме тому важливо завершити реформу на базовому рівні – громад. А нові райони формувати по межах уже сформованих ОТГ. Консультант Офісу реформ Рівненського РВ Асоціації міст України Василь Курилас зазначив, що спочатку треба законодавчо визначити повноваження районів. А вже відштовхуючись від завдань, які вони мають виконувати, й визначати межі територіальних одиниць.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також