На Рівненщині ліквідовано конвертцентр, який завдав шкоди економіці п`яти областей України

1281 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині ліквідовано конвертцентр, який завдав шкоди економіці п`яти областей України

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Рівненській області припинили діяльність конвертцентру, через який протягом 2017-2018 років було проконвертовано 76 млн. грн.

Під час розслідування кримінального провадження, відкритого за фактами фіктивного підпримництва та привласнення , розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого повторно або за попередньою змовою групою осіб, було встановлено групу жителів Рівного, які надавали підприємствам реального сектору економіки Рівненської, Тернопільської, Одеської, Івано-Франківської та Волинської областей України послуги з документального підтвердження витрат та податкового кредиту по безтоварних операціях та переведення безготівкових коштів у готівку.

У своїй злочинній діяльності фігуранти використовували низку підконтрольних компаній, на рахунки яких замовники незаконних послуг переводили кошти нібито за придбання товарно-матеріальних цінностей. У подальшому кошти знімалися готівкою та поверталися «клієнтам» за винятком 10-13%, які слугували винагородою за незаконні послуги.

Окрім того, фігуранти отримували готівку від компаній, які реалізовували вказані товари кінцевому споживачу за готівкові кошти, а документально відображали їх продаж підконтрольним компаніям за ціну, яка до шести разів перевищує їх реальну вартість. Таким чином транзитно-конвертаційним компаніям формували податковий кредит, який у подальшому використовувався фігурантами для мінімізації податкових зобов’язань під час проведення операцій по реалізації готової продукції.

Прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що упродовж 2017 – 2018 рр. було проконвертовано 76 млн. грн. За результатами обшуків, проведених в офісних приміщеннях та транспортному засобі фігурантів, було вилучено печатки підконтрольних фіктивних компаній, чорнові записи та оригінали первинних бухгалтерських документів по проведених безтоварних фінансово-господарських операціях, банківські картки, комп’ютерну техніку та електронні носії інформації.

Окрім того, накладено арешт на розрахункові рахунки низки компаній транзитно-конвертаційної групи в банківських установах та заблоковано 600 тис. грн. ліміту ПДВ на рахунках підконтрольних компаній в СЕА ПДВ (в системі електронного адміністрування). Триває слідство.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також