На Рівненщині малюків називають іменами на честь перемоги та миру

13731 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині малюків називають іменами на честь перемоги та миру

Одні з найпопулярніших імен – Віктор та Вікторія. Що символічно, адже у перекладі з латині вони означають «переможець/перемога». Також є хлопчик Мір та дівчинка Міра, слов'янські імена, утворені від слова «мир».

777 - стільки діток народилося на Рівненщині з 24 лютого, тобто з початку війни. 

Серед найпоширеніших чоловічих імен також: Андрій, Артем, Богдан, Володимир, Віктор, Владислав, Давид, Дмитро, Данило, Дем’ян, Денис, Максим, Марк, Матвій, Микола, Тимофій, Олександр, Іван, Ілля.

Серед поширених жіночих імен: Анастасія, Анна, Ангеліна, Аріна, Богдана, Вікторія, Варвара, Вероніка, Дарина, Емілія, Єва, Злата, Катерина, Мілана, Мія, Поліна, Соломія, Софія, Тетяна, Христина, Уляна.

- Що стосується обговорюваних імен воєнного часу, таких як «Джавеліна» чи «Байрактар», то поки що в області таких не зареєстровано, - повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - Батьків-переселенців найбільше із Київської, Харківської, Сумської, Миколаївської областей. В однієї з мам народилася двійня хлопчиків.

Крім того, за місяць війни в області було укладено 576 шлюбів. Три з них – онлайн (одружилися військовослужбовці). А кількість розлучень скоротилася вчетверо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також