На Рівненщині майстер виготовляє прилади нічного бачення для автомобілів ЗСУ (ВІДЕО)

841 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині майстер виготовляє прилади нічного бачення для автомобілів ЗСУ (ВІДЕО)

Перші 10 виробів вже передали на фронт. Військові випробували – задоволені і просять ще.

Віктор Стасюк – радіомеханік. Він живе у Корці і допомагає українським захисникам із 2014 року. Його брат воював, тож чоловік орієнтується у потребах наших хлопців на передовій.

Після 24 лютого Віктор виготовляв павербанки з використаних електронних сигарет, з акумуляторів від ноутбуків, майстрував буржуйки, робив ліхтарі. А коли дізнався, що захисники потребують приладів нічного бачення, взявся за них. Використовує для цього автомобільні монітори, аналогові камери, акумуляторні батареї та інші комплектуючі. І його вироби вже пройшли випробування.

- Хлопці на передовій їздять на завдання і в темну пору доби. Це доволі складно. Адже увімкнути фари, щоб освітити дорогу, не можуть, - небезпечно, бо їх помітять здалеку. Тому потрібен інший спосіб. А ось прилад нічного бачення дозволяє їхати в темряві. Звичайно, не на великій швидкості, але дорогу при цьому видно, - пояснює Віктор Стасюк.

- Військовим розробка сподобалася.  Ті, хто спробував прилад в роботі, просять ще. Тож майстер працює над новою партією.Допомогти з комплектуючими (а це автомобільні монітори 12-24V, камери відеоспостереження (аналогові), акумуляторні батареї (як у ноутбуках, електроскутерах, електровелосипедах) можна, занісши їх в магазин «Оптика» (побуткомбінат) у місті Корець, - повідомляє голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також