На Рівненщині мають намір відкрити два додаткових пункти постійного базування екстреної медичної допомоги

1004 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині мають намір відкрити два додаткових пункти постійного базування екстреної медичної допомоги

Про це сьогодні повідомили на засіданні медичної колегії за участі першого заступника голови обласної ради Миколи Кучерука, першого заступника голови ОВА Сергія Подоліна, керівників медичних підприємств та депутатів-медиків.

На Рівненщині вже стартував інфраструктурний етап медичної реформи та сформована спроможна мережа закладів охорони здоров'я. Вона передбачає злагоджену роботу закладів охорони здоров'я спеціалізованої, первинної та екстреної медичної допомоги, що обслуговують населення територіальних громад 4-х районів області.

 

Тож робоча група Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розробили маршрути транспортування пацієнтів бригадами «екстренки» до надкластерних, кластерних і загальних закладів охорони здоров'я за відповідними 10-ма напрямами медобслуговування.

 

За словами керівника обласної «екстренки» Андрія Бортніка, було переглянуто місце знаходження всіх пунктів постійного базування, підстанцій та станцій екстреної медичної допомоги, стану доріг, мережі спроможних закладів медичної галузі, переліків напрямів надання ними медичної допомоги та прийнято було рішення про відкриття додаткових двох пунктів постійного базування у с. Миляч та с. Малинськ.

 

- Відкриваємо їх з метою забезпечення виконання нормативу прибуття бригад на критичні та екстрені виклики відповідно до постанови Кабінету Міністрів України , - додав Андрій Бортнік.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також