На Рівненщині найбільше скаржаться до прокуратури на стан розслідування

726 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині найбільше скаржаться до прокуратури на стан розслідування

У тому числі найбільше – на дії та рішення слідчих поліції

 Упродовж першого півріччя 2021 року до органів прокуратури  області надійшло понад 1500 звернень, з яких по суті вирішено більше половини (846), в т.ч. 30 звернень, що надійшли від народних депутатів України.

Найбільшу кількість з вирішених становлять звернення з питань досудового розслідування (62%), з яких переважають скарги на двії і рішення слідчих поліції (24%). Майже четверта частина звернень надійшли від учасників кримінального провадження (21%).

Пресслужба  Рівненської обласної прокуратури повідомляє, що вжиті заходи за результатами розгляду заяв сприяли оперативному реагуванню на порушення чинного законодавства. За результатами розгляду заяв розпочато 43 кримінальні провадження, задоволено 17 звернень.

Майже третина звернень громадян стосуються поновлення порушених прав, вирішення яких не входить до повноважень органів прокуратури. Їх надіслано до органів влади, державного нагляду та контролю, органів місцевого самоврядування.

Працівники прокуратури надають роз’яснення з питань розгляду звернень громадян з метою реалізації захисту їх прав у суді, органах безоплатної правової допомоги, відповідних органах контролю тощо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також