На Рівненщині обікрали церковного старосту

4809 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині обікрали церковного старосту

На Рівненщині обікрали старосту Свято-Георгіївської церкви с. Сіянці і викрали гроші, які православна громада збирала на фарбування храму.

 Інцидент трапився ще тиждень тому, у Вербну неділю, однак віряни не наважились надати цьому розголосу. Тепер, зрозумівши, що злодіїв поліція шукає не надто активно, попросили журналістів розповісти про крадіжку.

Про крадіжку Світлана Калижнюк дізналась, коли повернулась після недільного богослужіння з храму.

«Прийшли додому з церкви десь після 14.00. Хата була відкрита. Кинулися до грошей - все забрали, - описує подію Світлана Калижнюк, - дружина старости Свято-Георгіївської церкви. - Церковні гроші лежали в сумці у схованці, а в гаманці були наші сімейні, то теж забрали».

Після того як жінка виявила відсутність грошей у хаті, зателефонувала у поліцію. З її слів, правоохоронці приїхали лише через 2 години.

«Брали відбитки пальців, фотографували. Замок забрали на експертизу. Пішли по сусідах розпитувати, - каже пані Світлана. - Я написала заяву, в мене теж свідчення взяли».

Загалом злодії винесли з хати Калижнюків близько 80 тисяч гривень, з яких 70 тисяч були церковні гроші. У селі бідкаються, бо збирали на фарбування храму всім селом.

«Гроші місяць лежали в хаті у старости, - коментує ситуацію протоієрей Василь Гончарук, настоятель Свято-Георгіївської церкви с. Сіянці. - Про те, що передали старості кошти на зберігання, знали одиниці».

За фактом крадіжки подіція відкрила кримінальне провадження, однак у селі не вірять у належне розслідування і хвилюються, що справу, як і більшість подібних, спочатку відтермінують у часі, а потім взагалі закриють.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також