На Рівненщині облава. На СБУшників та прокурорів

11538 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині облава. На СБУшників та прокурорів

123 обшуки провели понад 300 оперативників СБУ та генпрокуратури із Києва на Рівненщині. Контролювати процес приїхали глава Служби безпеки Василь Грицак та генпрокурор Юрій Луценко. За їхньою вказівкою заступнику прокурора області Андрію Боровику та підполковнику СБУ, прізвища якого наразі не озвучили, оголосили про підозру в організації на Рівненщині злочинного угрупування щодо видобутку та реалізації бурштину. Тривають затримання десятків працівників правоохоронних органів, чиновників та лісників в області, яких також звинувачують у причетності до злочинів.

СБУ затримання

Затримання одного з начальників райвідділів. Фото - зі сторінки Юрія Луценка
Окрім обласної прокуратури, управління СБУ та домівок й кабінетів підозрюваних , спецпризначенці із Києва на чолі з панами Грицаком та Луценком провели обшук у приміщенні ТОВ «Енерготехпостач», де правоохоронці зберігали більше тонни бурштину, вилученого під час розслідувань кримінальних справ. 13607050_1098268363580428_3677035275531383262_n
Фото - Інни Білецької з її сторінки у соцмережі Facebook
Як повідомив журналістам генпрокурор Юрій Луценко, у банку злочинне угрупування замінювало бурштин великої фракції на меншу, яка є дешевшою. - Вони привласнювали собі найдорожче каміння, яке звозили із Волинської, Рівненської та Житомирської областей, - зазначив пан Луценко. – Слідство зафіксувало, як зловмисники підмінювали бурштин та виносили його через задні двері.
Андрій Боровик
Андрій Боровик
За словами генпрокурора, заступнику обласного прокурора Андрію Боровику, який, між іншим, в області курував напрямок боротьби з незаконним видобутком бурштину та корупцією, а також підполковнику СБУ оголосили про підозру.
Окрім того, від посади відсторонили прокурора області Анатолія Ковальчука. Натомість, глава СБУ Василь Грицак зазначив, що керівництво управління СБУ області до діяльності злочинного угрупування не причетне. За словами Юрія Луценка, за останні роки в країні ще не було випадків, щоб одночасно в одній справі проводилося стільки обшуків. Додав, що вони мають достатньо доказів і що рівненські правоохоронці про операцію не знали. Близько 21-ї до обласної прокуратури викликали "швидку". Схоже, комусь із тих, у кого проводили обшук, стало погано. За словами активістів, які були під прокуратурою, медиків викликав пан Боровик. Правозахисниця Ліана Диновська поширила відео, на якому Андрія Боровика оперативники виводять із обласної прокуратури та садять у білий бус. На задньому фоні чути, як у сторону затриманого звучать образи. Пана Боровика повезли до Києва. Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ, повідомив ввечері, що під час обшуку в Андрія Боровика знайшли зливки золота, велику колекцію дорогих годинників, мішки бурштину і чималу суму готівки. tag:Бурштинова мафія


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також