На Рівненщині пенсіонерка прихистила півсотні собак (ВІДЕО)

6908 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині пенсіонерка прихистила півсотні собак (ВІДЕО)

У селі на Радивилівщині, пенсіонерка близько 10 років утримує бездомних собак.

Про це повідомляють у сюжеті ТРК «Броди».

«Спершу було троє, п’ятеро, десятеро і так щоразу більше. Потім почали підкидати», - розповідає власниця притулку Світлана Кіт.

Зараз у неї живе 48 чотирилапих. Притулок утримує за власні кошти та пожертви волонтерів. Каже, місцеві, хто знає про її притулок, постійно підкидають тварин:

«У мішках підвозять, залишають посеред дороги. Я вже й казала, що не братиму нових тварин, але не можу. Серце щемить».

У кожного чотирилапого є своє ім’я: Рижик, Рябенький, Амір, Носик, Жабка, Лис.

«Мені головне, щоби вони мали, де жити. Коли холодно, я стелю стару ковдру, і вони там сплять. Шкода, коли тваринки на дворі зимують», - ділиться Світлана Кіт.

Раніше жінка просила допомоги з бюджету сільської ради, але обіцяного так і не надали. Були також пропозиції створити на базі домашнього притулку комунальний, але це не підходить власниці.

Щоб прогодувати таку кількість собак, Світлана щомісяця витрачає одну пенсію. Некондиційні хлібобулочні вироби надає Радивилівський хлібокомбінат, а відходи м’яса – м’ясний магазин. До Радивилова жінка йде шість кілометрів і разом з чоловіком везе велосипедом по кілька сумок хліба.

Бродівські зоозахисники регулярно збирають кошти на потреби пані Світлани: планують закупити холодильник, буди, техніку для приготування їжі.

«Безпритульні тварини не повинні блукати вулицями, не повинні і свійські тварини бездомно блукати вулицею, бо потім їхнє потомство викидають під будинки людей», - каже волонтерка.

Віддавати тваринок Світлана Кіт не хоче, каже, вони для неї вже як рідні.

Переказати кошти для допомоги жінці можна на картку:

5169 3305 1765 2761 – БФ «Степ», Брижик Олег Васильович
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також