На Рівненщині перевірять законність будинків для літніх людей, а також умови проживання в них

636 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині перевірять законність будинків для літніх людей, а також умови проживання в них

Відзавтра на Рівненщині перевірятимуть будинки для літніх людей, психоневрологічні інтернати, а також пансіонати для алко- та наркозалежних.

До таких перевірок долучаться фахівці ДСНС, держпродспоживслужби, поліції та працівники департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА.

Оглянуть не лише заклади державного, а ще й приватного значення Рівненської області.

Будуть створені мобільні групи, які комплексно перевірять пожежну безпеку, законність пансіонатів та умови проживання в них.

«До кінця дня ми складемо список усіх соціальних закладів державного і приватного значення області. Після чого створимо 5 мобільних груп, які з моніторинговими візитами перевірять ці об’єкти у всіх громадах. Ми повинні зрозуміти, у якому стані зараз знаходяться ці будівлі і чи дотримуються там пожежних умов. Це першочергове завдання, над вирішенням якого ми не маємо права зволікати», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, вчора, 21 січня, у Харкові у приватній будівлі, переобладнаній під будинок для людей похилого віку, сталася жахлива пожежа. За попередньою інформацією, у приватному будинку проживали 33 особи похилого віку, 15 осіб загинуло, 11 надається медична допомога, інші розшукуються.

На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів головам обласних, Київської міської державних адміністрацій доручено здійснити роботу з виявлення приватних закладів, що надають соціальні послуги з проживанням, перевірки таких закладів за дотримання вимог щодо їх діяльності та вжиття відповідних заходів реагування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також