На Рівненщині планують виховувати культуру пожежної безпеки за прикладом Польщі

525 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині планують виховувати культуру пожежної безпеки за прикладом Польщі

Напередодні Дня рятівника Рівненщину з робочим візитом відвідала делегація польських вогнеборців на чолі з Люблінським комендантом воєводським Державної пожежної служби Республіки Польща генералом Гжегожем Аліновскі.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін привітав членів польської делегації на Рівненщині та наголосив на важливості співпраці із польською стороною.

«Переконаний, що взаємодія України та Польщі у різних галузях, а також у напрямку безпеки та попередження надзвичайних подій матиме сталий характер. Такі візити є цінними як для наших рятувальників, так і для іноземних колег, оскільки, це хороша можливість обмінятися знаннями та досвідом», - сказав Сергій Подолін.

У ході зустрічі сторони обговорили пріоритетні напрями співпраці рятувальних служб Рівненської області та Люблінського воєводства, у тому числі у напрямку освіти. Зокрема, йшлося про можливість впровадження теренах області досвіду Люблінського воєводства щодо створення класів пожежної безпеки. Також сторони обговорили можливість спільної участі у Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2021-2027».

«У нас багаторічний, успішний досвід спілкування з Люблінським воєводством у безпекових питаннях. Для нас надзвичайно важливий польський, а отже європейський досвід, виховання у молоді культури безпеки, методики навчання основам пожежної безпеки дітей. Для нас цікаво розвивати навчальні класи, інтерактивні дитячі кімнати для вивчення пожежної безпеки», - зазначив начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук.

За результатами зустрічі сторони підписали угоду про наміри співпраці. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також