На Рівненщині погрозами та гривнею підкупляють виборців

1290 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині погрозами та гривнею підкупляють виборців

Днями на всю Україну пролунали дві гучні справи стосовно підкупу виборців для "потрібного" голосування на Виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Зокрема, на Закарпатті зловмисники платили 1000-1500 грн за голос та формували попередні списки виборців. Також на Одещині викрито сітку з купівлі голосів громадян. Суми оплати такі ж, як і на Закарпатті - 1000-1500 грн. В обох випадках зловмисники затримані правоохоронними органами та проводяться слідчі дії. Цей "передвиборчий флешмоб" докотився і до Рівненщини.

За джерелами RvNews, ведеться активна робота з підкупу виборців на 153 виборчому окрузі. Активність зловмисники проявляють у Рівненському, Острозькому та Гощанському районах. Активна "робота" ведеться із працівниками бюджетної сфери - медиками та вчителями. За неперевіреними даними, вчителям та медикам обіцяють 1000 грн за голосування за потрібного кандидата. Керівниками підкупних сіток, кажуть, є директори шкіл та лікарень. Якщо вірити цифрам - керівники цих сіток працюють за суми від 5000 до 15000 гривень. Більш детальної інформації поки не має.

Також, за даними RvNews,  у 155 та 156 виборчих округах, що на Рівненщині, ведеться адміністративний тиск на працівників бюджетної сфери. Стосовно підкупу та пропонування грошей інформація поки відсутня.

Від правоохоронних органів Рівненщини поки нічого не чути про гучні затримання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також