На Рівненщині поляки впорядковували забуті польські та чеські кладовища

1262 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині поляки впорядковували забуті польські та чеські кладовища

У середу, першого травня, представниками товариства «Волинський рейд мотоциклетний» з Польщі разом із рівненськими волонтерами товариства «Томаша Сосновського» впорядковували закинутий цвинтар в Іваничах Рівненського району, де поховані поляки і чехи.

Як повідомляє UA:Рівне, голова товариства «Волинський рейд мотоциклетний» Генрик Козак розповів, що приїхали, аби впорядкувати забуті цвинтарі, які не мають належного пошанування. Так, першого травня вони впорядковували кладовище у Іваничах Рівненського району, планували поїхати ще у Млинів. А вчора прибирали кладовище у Нетішині Хмельницької області.

Голова Дядьковицька ОТГ, куди входять Іваничі, Людмила Вітковець розповіла, що поляки самі запропонували упорядкувати це кладовище. Вона розповіла, що люди, які тут поховані, народилися ще десь у 19 столітті.

Секретарка товариства «Волинський рейд мотоциклетний» Мирослава Стибель розповіла, що її предки походять з Волині. Вона переконана: якщо вони не будуть приїжджати сюди та допомагати, то не буде пам’яті, і це страшно.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також