На Рівненщині працюють керівники Нацполіції та рятувальників

871 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині працюють керівники Нацполіції та рятувальників

Сьогодні на Рівненщині працюють перший заступник міністра МВС Євгеній Єнін, голова ДСНС України Сергій Крук, а також голова екологічного комітету ВРУ Олег Бондаренко. Разом із начальником ОВА Віталієм Ковалем вони відвідали оперативно-координаційний Центр рятувальників Рівненщини.

У Центрі, зокрема, працюють камери системи «Безпечне місто», за допомогою яких в онлайн-режимі можна спостерігати за станом перехресть, ускладненнями руху транспорту, об’єктами інфраструктури, автошляхами, залізничними переїздами, автомобільними мостами. Тут використовують систему радіаційного спостереження, яка включає 11 пунктів по всій області. В Україні вона єдина. Окремо працює і система моніторингу для відстеження пожежно-рятувальних підрозділів, що їдуть до місць виклику.

- Рівненщина стала піонером впровадження сучасної диспетчерської служби. Це можливість швидко реагувати на будь-які надзвичайні події. Загалом хочу відзначити взаємодію підрозділів Нацполіції, ДСНС під загальним керівництвом військової адміністрації. На сьогодні Рівненщина забезпечує надійний тил тих регіонів, на території яких відбуваються бойові дії. Також дякую за плідну роботу заради спільної перемоги волонтерському руху, - зазначив перший заступник міністра МВС Євгеній Єнін.

Також під час робочої поїздки подували на відкритті Безпекового центру у Великоомелянській громаді, відвідали клас пожежної безпеки у Рівному та пождепо.

- Військовий стан вніс свої корективи. І зараз у пріоритеті – безпекова складова. Тому сьогоднішня поїздка дуже важлива, адже обговорили стан систем оповіщення, цивільних споруд, об’єктів укриття та зміни у законодавстві у даному напрямі, - розповів Віталій Коваль. Є цікавий досвід від польських колег щодо розгортання добровольчих пожежних бригад. Це сьогодні є пріоритетом, щоб люди у віддалених населених пунктах отримали допомогу при виникненні надзвичайних подій.

Міністр МВС та голова ДСНС вручили нагороди рятувальникам і поліцейським за відданість службі. 

Віталій Коваль передав для ДСНС Рівненщини сертифікат на закупівлю цифрового радіозв'язку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також