На Рівненщині презентували виставку світлин французької фотохудожниці

527 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині презентували виставку світлин французької фотохудожниці

Проїхати 1 257 кілометрів уздовж залізничних кордонів України потягом, аби зібрати особливі кадри різножанрового характеру. У Рівному відбулась презентація світлин «Смуток незавершеної подорожі». Авторкою виставки є французька фотографка Аделін Кель, яка проживає у Нормандії.

- У своїх роботах я намагаюсь закарбувати власне бачення реальності, використовуючи документальний та художній підхід. Я прагну, аби світлина викликала цілий спектр гострих переживань. Щиро сподіваюсь, що мені це вдалось, - зазначає Аделін Кель.

За її словами, вперше ідея таких світлих з’явилася ще у 2019 році, коли із робочим візитом вона перебувала у Рівному. Так, будучи у пізню пору доби на залізничному вокзалі фотомайстриня зробила свою першу світлину, яка нині прикрашає виставку.

- Відтоді я проїхала 15-ма різними напрямками України 1 257 кілометрів. Я була у замкнутому просторі потяга – в обіймах туги й самозабуття. Я хотіла зібрати усі ці світлини, відео, письмові матеріали, щоб передати невловиме – те, що не можна відчути на дотик – у країні, яка увібрала в себе усі страхи людства: голод, революції, ядерну катастрофу, війну…, - розповідає Аделін Кель.

«Смуток незавершеної подорожі» презентує кадри із потягів української залізниці. Аделін Кель взяла за основу сюжету образи людей, які подорожують.

- Справжнє мистецтво завжди несе в цей світ новий та свіжий погляд на вже забуті речі. Ця виставка дійсно ілюструє, як відбитки минулого впливають на сьогодення. Дякуємо, пані Аделін за вашу творчу уяву, за ваш особливий погляд та за те, що цю унікальну фотовиставку першою бачать рівняни, - зазначи заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Довідково.

У 2004 році Аделін Кель стала володаркою Європейської премії мережі «FNAC». Роботи французької фотографки представлені на багатьох виставках по всьому світу, в тому числі, в Україні у 2018-2019 роках. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також