На Рівненщині презентують проєкт «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність»

708 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині презентують проєкт «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність»

Черговий проєкт, втілений у межах обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021-2025 роки, презентуватиме Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр.

Ініціатори проєкту «Однострій і символіка ЗСУ: історія та сучасність», серед яких і депутат обласної ради Віталій Гайдукевич, розробили серію з 18 плакатів, присвячених Збройним силам України. Адже за час російсько-української війни у символіці та одностроях ЗСУ відбулася низка змін. Завдяки копіткій праці фахівців вдалося повністю позбутися радянського відбитка, натомість розроблено та впроваджено сучасну військову символіку з врахуванням української ідентичності та усіх етапів розвитку нашого війська.

 

На плакатах міститься інформація про однострої, знаки розрізнення, погони нашого війська, а також про історичне підґрунтя символіки ЗСУ. Над розробкою цих матеріалів працювали відомі дизайнери та історики, серед яких - ГО «Центр мілітарної історії» в особі її керівника Василя Павлова, ТОВ «Геральдична палата «Олекса Руденко і Компаньйони».

- Переконаний, ці плакати стануть доречними наочними посібниками під час викладання історії та захисту України. Адже таке наочне приладдя вкрай важливе - особливо ж у контексті сьогодення, - зазначив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

 

Пресслужба обласної ради повідомляє, що видрукувано 42 комплекти таких плакатів. Їх передадуть до навчальних закладів Рівненщини під час офіційної презентації проєкту. Вона відбудеться 28 січня о 12.00 за адресою: м. Рівне, вул. С. Петлюри, 17. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також