На Рівненщині проблем з формуванням ДВК нема

1249 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині проблем з формуванням ДВК нема

На сході та півдні України досі не набрано всіх членів до дільничних виборчих комісій, а отже вибори на частині дільниць, як вже подейкують, можуть і не відбутися. Вину частково перекладають на штаб кандидата у президенти Петра Порошенка, бо саме від нього вчасно не запропонували достатньої кількості членів ДВК.

Відповідаючи на запитання журналістів на «Олімпійському» цієї неділі, Петро Порошенко заявив, що зірвати вибори ніхто не зможе, навіть якщо членів ДВК не вистачатиме.

Окружна виборча комісія, за словами президента, може змінити кворум певної дільничної комісії, де не вистачає членів. У штабі президента додали, що члени та спостерігачі у ДВК працюють на волонтерських засадах, тому і виникли проблеми з набором людей, проте їх вирішать.

Сформувати ДВК мали на 15 квітня. У частині областей з термінами не встигли, проте на Рівненщині усі 1006 дільничних виборчих комісій (а цей і малі на 12 членів, середні на 14 членів та великі на 16 членів) було сформовано вчасно.

Представник громадської мережі ОПОРА, яка моніторить процес перебігу виборів, Андрій Токарський зазначив, що значних проблем із формуванням ДВК в області не було:

- У 152 окрузі (Рівне) були двійники у комісіях, їх виявили та замінили, а у 154-му окрузі (південь області) не вистачало 17 членів ДВК, оскільки кандидати у президенти не подали достатню кількість людей. Голова тамтешньої окружної виборчої комісії своїм поданням добрала членів до комісій, де була нестача.

До слова, 5080 виборців, які зареєстровані у Рівненській області, змінили місце голосування на другий тур виборів. Перед першим туром охочих змінити місце в області було понад 6,5 тис.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також