На Рівненщині прооперували дівчинку, якій було важко дихати та ковтати

1513 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині прооперували дівчинку, якій було важко дихати та ковтати

Мешканка одного із районів Рівненщини страждала хронічним поліпозним етмоїдитом. Лікувалася близько двох років у місцевих лікарів, але розміри поліпа збільшилися і впливали на нормальне функціонування дитячого організму. Через величезний хоанальний поліп, який розмістився у носоглотці, тринадцятирічній дитині було не тільки важко дихати, а й навіть ковтати.

Тоді батьки почали бити на сполох і звернулися до спеціалістів Рівненської обласної дитячої лікарні. Хвору госпіталізували в спеціалізоване хірургічне відділення.

-  У пацієнтки відбулася деформація носових ходів і глотки, порушений акт дихання і ковтання. Наявні поліповидні формування слизової оболонки: в передній частині загального носового ходу справа, розмірами 30х18х7.5 мм, з пролабуванням через зовнішній клапан носа; правій половині носової порожнини, виражені поліповидні формування, загальними розмірами 67х20х12 мм, що закривали всі ходи, з пролабуванням в носоглотку та звужували повітряний простір до 10 мм. Після проведення комплексних обстежень було прийнято рішення про оперативне втручання,розповідає лікар-отоларинголог Богдан Сліпенький.

Операція тривала понад годину із використанням ендоскопічного прилада. Матеріал направили на гістологічне дослідження. Оскільки поліпи в носі мають тенденцію до рецидиву (повторного росту), обов'язковими є післяопераційне спостереження.

Важливо пам'ятати, що своєчасне звернення до лікаря може значно зменшити ймовірність ускладнень, а також полегшити процес лікування і одужання.

Рівненська обласна дитяча лікарня повідомляє: якщо вашій дитині потрібна консультація лікаря-отоларинголога записатися номерами телефонів: (0362) 65-37-41 (цілодобово). (0362) 46-04-80 - Call-center; (067) 326-92-48 - Call-center; (0362) 65-19-74 - Реєстратура. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також