На Рівненщині пройшла школа помічників священика

1396 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині пройшла школа помічників священика

На Млинівщині місцеві отці організували дводенні курси для дітей, які допомагають звершувати богослужіння.

 «Школу паламарів» відвідало близько тридцяти дітей. Протягом першого дня діти мали можливість почути три важливі теми, кожна з яких передбачала практичне заняття.

Зокрема, під час «Облачення церковно-священнослужителів. Богослужбові нагороди» учасники мали навчитися правильно складати облачення священика та диякона (паламаря). Тема «Церковний посуд: Євхаристична та требна» у якості практичного заняття передбачала набуття навичок правильного догляду за храмовими лампадами: як мити, чистити, запалювати дані світильники так, щоб вони були у належному чистому вигляді.

Після розгляду теми «Літургія: частини богослужіння та символічне значення основних священнодій» хлопці набували практичного досвіду поведінки в алтарі, вчилися правильно виносити підсвічники, подавати кадило, тримати плат.

Важливе місце зайняв підсумковий іспит. Діти перед комісією священиків відповідали на запитання, котрі розглядалися у програмних бесідах.

Згідно з відповідями було обрано найкращих паламарів, котрі отримали пам’ятні дипломи-відзнаки та заохочення у вигляді участі у архієрейському богослужінні.

Також діти відпочивали і грали у футбол.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також