На Рівненщині проживає 51 людина з трансплантованими органами

1019 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині проживає 51 людина з трансплантованими органами

В Рівненській області налічується 51 пацієнт, якому зробили пересадку того чи іншого органу. Здебільшого такі операції роблять за кордоном. Наймолодшому жителю області, який пройшов її – 7 років.

 Пані Інна пережила трансплантацію нирки місяць тому. Операцію було зроблено за кордоном. Амбулаторний етап лікування жінці треба проходити у Рівному. Дізнатися як відбувається амбулаторне лікування пані Інна прийшла на прийом до начальника ОУОЗ Олега Вівсянника.

 Щонайперше, за словами керівника профільного управління Олега Вівсянника, необхідно стати на облік у керівника координаційної групи із трансплантології. Аби зробити правильний підбір імуносупресивної терапії та забезпечити повноцінне функціонування трансплантованого органу, треба знаходитись під постійним контролем лікарів. Спеціалісти у свою чергу повідомляють ОУОЗ про ліки, що закуповують централізовано.

Наразі частина препаратів надходить за минулорічною закупівлею централізовано за кошти держбюджету. Пацієнтам із трансплантованими органами виділяють кошти місцеві бюджети Рівного, Володимирця, Дубровиці,Рокитного, Дубно, Корця, Рівненського району, розповідає керівник координаційної групи з трансплантації , котра ще й є завідувачкою відділення в обласній клінічній лікарні, Наталія Овсійчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також