На Рівненщині п’ять ОТГ впроваджуватимуть європейську систему цивільного захисту

1093 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині п’ять ОТГ впроваджуватимуть європейську систему цивільного захисту

Участь у європейському проекті «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах», який впроваджують спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Польщі, візьмуть Боремельська, Миляцька, Немовицька, Привільненська та Смизька ОТГ.

Заступний голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук зазначає:

Треба максимально об’єднувати зусилля жителів ОТГ навколо їхньої власної безпеки. Саме на це спрямований проект. Нині у Польщі діють команди пожежної охорони. До команд входять й депутати місцевих рад. Саме такий підхід у рамках проекту хочуть започаткувати у наших ОТГ. Для цього необхідно змінити філософію безпеки. Замість принципу «моя хата скраю» - посилення відповідальності самих жителів громади у сфері цивільного захисту.

Планують розробити місцеві плани безпеки за допомогою міжнародних та національних експертів. А керівників громад підготують до управління системою порятунку, навчать ефективно реагувати на надзвичайні події та допоможуть у створенні добровільних пожежних бригад.

Це вже не перший проект, який Асоціацією добровільних пожежних команд Польщі реалізує на Рівненщині. Минулого року завершилася програма «Польська допомога», під час якої проводили навчання рятувальників місцевих пожежних команд трьох ОТГ, відкрили Центр безпеки та передали сучасне пожежно-технічне обладнання. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також