У військкоматі в Здолбунові «відмазували» від мобілізації за 13 тисяч доларів

377 0

Ми у соцмережах:

У військкоматі в Здолбунові «відмазували» від мобілізації за 13 тисяч доларів

Служба безпеки регіону викрила двох жителів Рівненщини на організації схеми незаконного ухилення від мобілізації. Серед фігурантів - працівниця Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів злочинної діяльності обох зловмисників і затримали їх. Зокрема, працівницю військкомату викрили «на гарячому» під час отримання 10 тисяч доларів США.

За даними слідства, цьогоріч у червні  фігуранти отримали 3000 доларів США від мешканця Здолбунова за оформлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного.

Згодом, працівниця військкомату разом зі своїм спільником, який має зв’язки серед членів військово-лікарських комісій та медичних закладів міста, запропонували своєму «клієнту» оформити фіктивну групу інвалідності.

Загалом задокументовано, що лише від одного свого «клієнта» зловмисники отримали 13 тисяч доларів США.

На підставі зібраних доказів працівниці військкомату повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру іншому учаснику організації схеми ухилення від мобілізації особами призовного віку.

Заходи з викриття та документування злочину здійснювали співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також