На Рівненщині сформували списки боржників, яких залишать без світла

1998 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині сформували списки боржників, яких залишать без світла

Сьогодні було припинене електропостачання 215 споживачам електричної енергії Рівненської області, які заборгували значні суми та не проводили розрахунки з постачальником за отримані послуги.

Нагадаємо, наприкінці грудня уряд скасував заборону на відключення боржників-побутових споживачів.

З початку січня боржники за спожиту електричну енергію отримують повідомлення про наявну заборгованість від ТОВ «РОЕК», а також, в подальшому, попередження про відключення – з вказанням конкретної дати.

Датою отримання таких попереджень вважається третій календарний день від дати отримання поштовим відділенням зв’язку, в якому обслуговується одержувач, рекомендованого листа від ТОВ «РОЕК».

Наступним етапом є передача списків боржників до ПрАТ «Рівнеобленерго», що забезпечує технічне виконання відключення.

Загалом споживачів, що мають заборгованість за електропостачання на Рівненщині станом на 25 січня – 11 357. Сума їхнього боргу складає 66 млн. 643 тис. грн.

На 25 січня ТОВ «РОЕК» надала Рівнеобленерго списки на відключення найбільших боржників, загальний борг яких становить 20 млн. 433 тис. грн. Це 1159 абонентів Рівненщини.

190 споживачів було відкликано зі списків на відключення після звернень до ТОВ «РОЕК» щодо реструктуризації (45 споживачам було оформлено відповідні договори) та погашення заборгованості на суму 2 млн. 700 тис. грн.

РОЕК повідомляє: після проведення відключення оператором системи розподілу, для відновлення електропостачання споживачеві необхідно буде, окрім заборгованих коштів, також оплатити послугу повторного підключення для Рівнеобленерго. А відновлення живлення електроустановок споживача здійснюється упродовж 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів - у сільській місцевості.

Нині вже сформовано списки боржників для проведення відключень і 30 січня. Тому споживачів просять не зволікати з оплатою або зверненням щодо реструктуризації заборгованості до центрів обслуговування споживачів ТОВ «РОЕК». 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також