На Рівненщині ще не всі школи мають реформоване меню

740 0

Ми у соцмережах:

шкільне меню

Держпродспоживслужба затвердила понад 81,5% шкільних меню у Рівненській області, решта - були повернуті на доопрацювання.

Серед західних областей найбільший показник затверджених меню має Закарпатська область (97%), найменший – на Волині (63%). Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму, присвяченого реформуванню шкільного харчування, що наразі проходить у Львові.

Нагадаємо, регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувається в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Участь у заході беруть представники Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей. Очолює команду представників області заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

У 2020 році відбулися законодавчі зміни, які дали можливість реформувати систему шкільного харчування. Зокрема, були затверджений оновлений санітарний регламент, нові вимоги до виробництва та обігу продуктів в школах, щодо закупівлі продуктів. Також Кабмін оновив норми організації харчування школярів. Усі школи Рівненщини зобов’язані були з 1 вересня оновити меню для учнів.

Серед найпоширеніших помилок, які допускаються при складанні меню – невиконання затверджених норм харчування, нераціональність меню по хімічному складу по співвідношенню білків/жирів/вуглеводів, недостатня або завищена енергетична цінність страв. Також серед помилок – одноманітність страв та нераціональність їх чергування.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також