На Рівненщині шукають макові фотозони

946 0

Ми у соцмережах:

Вогніють рясно поміж жита червоні голови квіток.

Знайдіть часок, поїдьте в поле, де мак зацвів, червоний мак. І зможете там зробити гарні світлини.

Інстаграм -спільнота  tipove_rivne просить своїх читачів підказати, де на Рівненщині є рясні та насичені макові поля для крутої фотозони. І ті охоче відгукнулись на заклик. Вони повідомляють, що маки ростують за Бояркою в полі - десь біля озера, біля ресторану "Географія",що на об'їзній,  у напрямку з Рівного до Млинова - по правій стороні є заїзд і  там дуже гарно. Є маки і у Вересневому, у Малому Олексині і Хотині, у Заборолі та в Тайкурах.

В Україні мак здавна висаджували навколо будинків для відлякування відьом та чортів. Здавна вірили, що поки нечиста сила не перерахує весь мак у коробочках, нічим іншим займатися не зможе. А там, вже і півні заспівають.
Мак – символ родючості, особливо сильний мак-самосів, його ніколи не знищували. Освячений мак, насипаний під порогом, має здатність не пускати в будинок людей з недобрими помислами. А яка ж смачна традиційна випічка з маком: коржі, печиво, пиріжки! Також мак вважається добрим лікарським засобом від безсоння, виразки шлунку. Мак вплітають у віночки дівчата, вишивають на сорочках та рушниках. Вінок із червоних маків-то вираз дівочої цноти і чистоти, які такі ж легко ранимі та вразливі, як і маків цвіт.

 

 

 

А це відео зробили  біля ресторану "Географія".

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також