На Рівненщині скандал. Влада привітала ветерана НКВС

4382 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині скандал. Влада привітала ветерана НКВС

Представники влади Сарн привітали із 102-річчям нібито ветерана Петра Лубеннікова. Після того, як про подію стало відомо громадськості, розгорівся скандал.

Як повідомляє журналіст Тарас Давидюк та «Горинь.інфо», ніяким фронтовиком Лубенніков не був. Весь час він перебував у тилу. Свою кар’єру він розпочинав у НКВД Алтайського краю. Пізніше закінчив Свердловську школу КГБ. А школу-десятирічку він закінчив взагалі заочно, вже працюючи в Тучині на керівних посадах у карально-репресивних органах.

В Україну чекіст потрапив в 1943 році. Він працював у Прилуцькому, Гощанському, Зарічненському та Тучинському районних управліннях НКВД-МГБ. Відзначився він на Рівненщині висилкою багатьох родин у Сибір, репресіями проти українського населення. Особливо жорстко він діяв проти католицької громади Сарн під час закриття місцевого костелу. Боровся проти борців за незалежність України.

В реєстрах організацій та установ youcontrol Лубенніков досі числиться як засновник райкому забороненої Комуністичної партії України.

Наразі представники міської влади видалили повідомлення про візит до «ветерана» і переконують, що нічого цього не знали, а привітати зголосилися після прохання ветеранської організації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також