На Рівненщині спостерігається тенденція до збільшення кількості електромобілів

981 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині спостерігається тенденція до збільшення кількості електромобілів

За минулий рік сервісними центрами МВС Рівненщини вперше було зареєстровано 461 легковий електрокар. Нагадаємо, за 2021 ця цифра становила 173.

- Майбутнє за електромобілями — це очевидно і неминуче. На дорогах стає дедалі більше легкових електрокарів. Вони є альтернативою автівок з двигунами внутрішнього згорання, - каже речниця Сервісного центру МВС в області Ярослава Княжинська. -  Завдяки своїй екологічності вони не мають шкідливих вихлопних газів, які погано впливають на природу та навколишнє середовище. І це є однією з основних причин їх популярності. В Україні тенденцію збільшення кількості легкових електрокарів можна простежити зі статистики за 2022 рік.

А от станом на 1 січня 2023 року, загальна кількість легкових електромобілів зареєстрованих в Україні становить 46 830 автівок. За 2022 рік сервісними центрами МВС вперше було зареєстровано на території нашої держави 13 321 легкових електрокарів. Це на 56% більше порівняно з попереднім роком.

До цієї статистики не входять тролейбуси, скутери та інші транспортні засоби з електродвигунами.

Прорив індустрії легкових електрокарів стався кілька років тому і не сповільнюється. Світові гіганти, які виробляють машини на бензиновому та дизельному двигунах, починають розробляти нові екологічні автівки. Можливо, на наших дорогах скоро будемо бачити більшість машин, які працюють саме на електродвигунах.

- Шанувальники електрокарів в Україні за бажанням можуть закріплювати при реєстрації авто «зелені» номерні знаки. Вони засвідчують повну екологічність автівки. Ці номерні знаки містять літери латинського алфавіту та цифри. Перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах по всіх областях можна онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС, - радить Ярослава Княжинська.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також