На Рівненщині стартує «сезон тиші»

744 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині стартує «сезон тиші»

На Рівненщині з 1 квітня по 15 червня у парках, лісах та на об'єктах благоустрою розпочнеться "сезон тиші".

Його проводять щороку у період масового розмноження та відтворення популяції диких тварин та птахів, починаючи з 2016-го року, – повідомляють у Держекоінспекції Поліського округу.

"Сезон тиші" – це природоохоронний захід, який охороняє диких тварин і птахів у період масового розмноження. Він діє згідно зі статтею 19 Закону України "Про тваринний світ".

Відтак, у лісах, парках та на об’єктах благоустрою у цей період заборонені будь-які заходи, які є джерелом підвищеного шуму та занепокоєння диких тварин та птахів, – йдеться у повідомленні Держекоінспекції.

До джерел підвищеного шуму входять:

стрільба;
проведення вибухових робіт;
феєрверки;
санітарні рубки лісу;
використання моторних маломірних суден;
проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

"Ми просимо звернути особливу увагу усіх лісомисливських господарств, користувачів цих господарств та громадян. Дотримуватись тиші з 1 квітня по 15 червня на ділянках, які визначені для збереження тваринного світу, відтворення популяції, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження", – розповіла Суспільному старша держінспекторка з охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекції Поліського округу Оксана Прокопчук.

Інспекторка додає, що держекоінспекція Поліського округу останнім часом не фіксувала порушень "сезону тиші".

У разі виявлення випадків порушення "тиші" винних осіб можуть притягнути до адмінвідповідальності у вигляді штрафу в розмірі: на громадян – від 510 до 850 гривень, штраф на посадових осіб — від 850 до 1 190 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також