Стартувала акція «16 днів проти насильства»: долучайтесь!

423 0

Ми у соцмережах:

Стартувала акція «16 днів проти  насильства»: долучайтесь!

Вона триватиме з 25 листопада до 10 грудня. Акція має привернути уваги до проблеми, підвищення обізнаності та рух уперед до небайдужого та безпечного суспільства.

- Проблема насильства є надзвичайно важливою для українців під час повномасштабного вторгнення. Лише цьогоріч на Рівненщині зареєстрували понад 3,5 тисяч повідомлень. Майже три сотні звернень стосовно дітей, понад 2,7 тисячі щодо жінок та більше півтисячі - щодо чоловіків. За кожною цифрою стоїть чиєсь благополуччя, здоровʼя або навіть життя, - розповіла директорка Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк під час брифінгу.

На сьогодні Департамент соціальної політики Рівненської ОДА є координатором суб‘єктів взаємодії, які працюють з проблематикою домашнього насильства. Об’єднуються зусилля правоохоронних та судових органів, прокуратури, усіх соціальних служб, закладів охорони здоров’я, освіти та усіх інших, що причетні до цієї проблематики.

В області працюють над створенням системи ефективного реагування на насильство.

На Рівненщині діє притулок, шелтери, мобільні бригади, спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування, щоб кожна людина могла отримати своєчасну та якісну соціальну підтримку.

- Коли людина потрапляє у стресову ситуацію вона не завжди може вчасно зорієнтуватися та пригадати, куди потрібно звертатися. Тому в першу чергу звертайтеся в поліцію за номером «102» та повідомляйте, що вчинено домашнє насильство. Це можливість відреагувати, коли потрібне негайне втручання у вирішення конфлікту, - повідомила пані Роза.

Якщо ж це не перша ситуація та жертва розуміє, що далі так тривати не може – варто звернутися до однієї із служб-суб‘єктів взаємодії. Ці служби в першу чергу нададуть повний об’єм потрібної інформації, допоможуть, за потреби, із вирішенням питань з документами та житлом.

- Так само кожен з нас може приділити певну увагу випадкам насильства. У першу чергу у відношенні до себе. Також варто не боятися говорити та допомагати людям, які навколо нас. Іноді вчасно надана інформація та правильно сказані слова тому, хто цього потребує - вирішують багато питань або ж дають поштовх до цього, - зазначила директорка Департаменту соцполітики Рівненської ОДА. - Цьогоріч ми обʼєднуємося, аби ще раз наголосити: насильству немає місця в нашій країні та наших життях. Настав час розірвати коло насильства. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також