На Рівненщині стартувала міжнародна конференція з радіаційної онкології в Україні

151 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині стартувала міжнародна конференція з радіаційної онкології в Україні

Сьогодні розпочала роботу ювілейна науково-практична конференція «Актуальні питання радіаційної онкології в Україні», присвячена 25-й річниці створення громадської організації «Українське Товариство Радіаційних Онкологів». Ця всеукраїнське об’єднання фахівців у галузі онкології, одним з напрямом діяльності якого є ознайомлення наукової спільноти з актуальними проблемами й сучасними досягненнями в галузі радіаційної онкології.

Метою проведення заходу є підвищення професійного рівня радіаційних онкологів, обговорення актуальних проблем і новітніх досягнень у галузі радіаційної онкології, а також ознайомлення з новими методами радіологічної діагностики та лікування онкологічних захворювань.

- Участь у конференції беруть понад дві сотні учасників, у тому числі онлайн. Серед них представники онкозакладів із 19-ти областей України, а також із Австралії, Швейцарії, Великої Британії та США. Переконаний, що такі конференції – це ще одна можливість фахівцям обмінятися досвідом та, у подальшому, краще лікувати пацієнтів, - зауважив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, який привітав учасників заходу.

Під час заходу обговорили питання впровадження сучасних інноваційних технологій променевої терапії і забезпечення якісної радіотерапії різних локалізацій. Йшлося про актуальність медичної фізики, стан оснащення радіоонкологічних закладів України в умовах воєнного часу. Присутні заслухали наукові доповіді про нові досягнення у сучасній радіаційній онкології.

Перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук також звернувся до присутніх з вітальним словом: 

- Вітаю товариство радіаційних онкологів з ювілеєм. Ви не просто пройшли ці 25 років, а працювали, розвивались та вдосконалювались. Сучасні досягнення медицини значно покращили прогнози для багатьох пацієнтів, і це надзвичайно важливо на тлі зростання кількості онкологічних захворювань в Україні. Ця конференція стане чудовою можливістю обговорити ключові напрямки подальшої роботи та ознайомитися з передовими досягненнями в лікуванні злоякісних утворень.

 

Всі учасники отримають сертифікати, затверджені Центром тестування при МОЗ України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також